Finalisten verkiezing Young Financial 2024 bekend!

In de afgelopen weken zijn er uitvoerig gesprekken gevoerd met alle genomineerden. Inmiddels zijn de drie finalisten van de verkiezing Young Financial 2024 bekend en ze stellen zich graag aan je voor. Lees hieronder de pitch van de finalisten en breng je stem uit voor donderdag 1 augustus 2024. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het Fizi Jaarevent.

Pitch Joost de Boer

Ik ben geen financial in de zorg geworden om prijzen te winnen. Maar toch ga ik ervoor. Want al sinds ik 8 jaar geleden in dit boeiende vakgebied startte, probeer ik collega-financials, mijn netwerk en sollicitanten te enthousiasmeren voor onze sector. Er zijn weinig plekken waar je als financial zoveel impact maakt als bij ons.

Het is de plek waar je, als jij je werk goed doet, rechtstreeks ruimte biedt aan professionals voor betere zorg. Waar je het kritische financiële geweten bent, maar altijd met hart voor de publieke zaak: kwalitatief hoogwaardige en humane zorg. Door alle demografische ontwikkelingen wordt onze toegevoegde waarde de komende jaren alleen maar groter en noodzakelijker. Hoe gaaf is het om daar een bijdrage aan te mogen leveren?!

Eerst deed ik dat als accountant bij EY, waar ik onderdeel was van controleteams van zorgverzekeraars, ziekenhuizen, GZ, VVT en GGZ-instellingen. Nu werk ik ruim 2 jaar als manager Finance & Control bij Reinier van Arkel in Den Bosch. De oudste GGZ-instelling van Nederland (uit 1442!) met € 150 miljoen omzet, waar we jaarlijks zorg leveren aan ruim 11.000 cliënten verspreid over bijna alle financieringsstromen.

Dat ik bij deze instelling op mijn 29ste de kans kreeg om leiding te geven aan een team van 15 financials en data-analisten was een eer. Met energie en enthousiasme probeer ik processen te verbeteren, het team te verjongen en de organisatie klaar te maken voor de toekomst. Die toekomst is veelbelovend. Steeds vaker merk ik dat we sollicitanten niet hoeven te enthousiasmeren met hogere salarissen, maar dat ze de morele ambitie hebben iets toe te voegen aan onze samenleving. Deze nominatie zie ik als een kans om dit enthousiaste verhaal ook buiten Reinier van Arkel te gaan verkondigen als ambassadeur van onze sector.

Pitch Chrystal Huberts

Wij zijn de toekomst — laten we die vormgeven!
Gedreven door een passie voor zorg en financiën, heb ik, Chrystal Huberts, de overstap gemaakt van fysiotherapeut naar toekomstig registercontroller. Met een zorghart en menselijkheid als kompas, zet ik mij elke dag in bij WoonZorgcentra Haaglanden om onze (ouderen)zorg toekomstbestendig te maken, betaalbaar en van topkwaliteit.

Wij als samenleving zijn niet alleen de toekomst, we zijn ook de vormgevers van vandaag. Het is aan ons om de contouren van morgen te tekenen, beginnend nu. We staan voor enorme uitdagingen: vergrijzing, krappe budgetten en razendsnelle technologische ontwikkelingen, waaronder AI, die wij moeten omarmen om onze zorg te revolutioneren.

Als fysiotherapeut heb ik de impact van persoonlijke zorg gezien. Als business controller begrijp ik dat zonder stevig financieel beleid, onze idealen slechts dromen blijven. We zullen onze doelen enkel bereiken door geavanceerde technologieën te integreren, financiële duurzaamheid te waarborgen, en – vooral – door samen te werken.

Mijn ervaring in hockeyteams heeft mij geleerd dat succes een teamsport is. Samen kunnen we bruggen bouwen tussen cijfers en zorg, tussen vandaag en morgen. Met mijn ambitie om manager finance en control te worden, wil ik bijdragen aan een sterk en veerkrachtig zorgstelsel dat standhoudt, nu en in de toekomst.

Volg je gevoel en laten we samen deze reis aangaan. Door op mij te stemmen, geef je deze cruciale boodschap een groter podium, zodat we samen de veranderingen kunnen aansturen die onze (ouderen)zorg nodig heeft. Voor een toekomstbestendige zorg waarin hart en hoofd samenkomen — stem Chrystal Huberts, waar passie en praktijk elkaar ontmoeten!

Pitch Mike Mennen

Wij doen het niet alleen, wij doen het samen. De zorgsector staat voor grote uitdagingen: onzekerheid over financiering, personeelstekorten, hoge werkdruk en een steeds duurder wordende samenleving.

Ik ben Mike Mennen en ik zie uitdagingen als kansen. Samen kunnen we deze aangaan door kritisch denken en openstaan voor veranderingen en innovatie. Ik werk ruim vier jaar bij Stichting ORO. De eerste drie jaar als Applicatiebeheerder en nu als Financial Business Controller. Mijn analytisch vermogen, kritische houding en sociale vaardigheden komen hierbij goed van pas. Dagelijks zet ik me in om samen met collega’s de zorg te verbeteren en cliënten gelukkig te maken. Naast mijn werk volg ik een Master Business Control aan Nyenrode om mijn kennis te vergroten en direct in de praktijk toe te passen. Als vrijwilliger help ik jongeren naar meer financieel inzicht en bewuste keuzes voor een gezonde toekomst.

In mijn werk gebruik ik financiële cijfers om positieve veranderingen te initiëren. Ik implementeerde mede de bespaarlijnen, verbeterde de managementrapportagecyclus en optimaliseerde ondersteunende processen. Wat resulteert in een kostenbesparing, zonder de kwaliteit van de zorg te verminderen.

Verbinden en samenwerken zijn voor mij belangrijk. Ik plan tijd met collega’s om kritisch na te denken over verbeteringen en om te verbinden. Dit geeft beter inzicht in de processen en versterkt de band met collega’s. Echte verandering bereiken we alleen door samen te werken aan gedeelde doelen. Ik geloof sterk in het potentieel van mensen en zet mijn collega’s en mezelf in onze kracht. Met de juiste tools en kennis voeren zij hun werk beter en met meer voldoening uit. Dit alles maakt mij een sterke kandidaat voor de titel Young Financial van het jaar.

Als Young Financial inspireer en motiveer ik collega’s. Ik behoud mijn kritische blik en deel deze graag om gezamenlijk de uitdagingen in de zorgsector aan te gaan.

Goed om te weten:
Om het stemproces zo eerlijk mogelijk te laten verlopen en dubbele stemmen te voorkomen vragen we je in het formulier om je mailadres achter te laten. Dit mailadres wordt alleen intern gebruikt en zal nooit gedeeld worden met derden.

Breng je stem uit!

Maak een keuze(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.

Het laatste nieuws

BNG verbindt zich aan Fizi

BNG is dé financier voor de publieke sector. We werken iedere dag aan groene en sociale meerwaarde. Bij BNG draait...

Jos Adriaans nieuwe voorzitter sectorbestuur VVT

Mijn naam is Jos Adriaans, ik ben 48 jaar, heb twee zonen en ben getrouwd met Wendy. Ik woon in...

Marika Roodzant nieuw lid dagelijks bestuur Fizi

Graag stellen we je voor aan Marika Roodzant, nieuw lid van het dagelijks bestuur van Fizi met portefeuille financiën. Zij...