Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Neem dan contact met ons op!

Fizi lidmaatschap

Je bent voor Fizi een financial wanneer je de volgende functie(s) bekleedt:

 • Eindverantwoordelijke
 • Lid senior management
 • (Young) Financial (<32 jaar)
 • Controller
 • Adviseur
 • Zorgverkoper

Voor Fizi ben je een Young Financial wanneer je jonger bent dan 32 jaar. Het gratis lidmaatschap voor Young Financials heeft een looptijd van maximaal 2 jaar, waarna je kunt kiezen voor één van onze (bedrijfs)lidmaatschappen. Het lidmaatschap loopt altijd van 1 januari tot 1 januari daaropvolgend.

Of je nou zzp-er bent of met meerdere collega’s lid wilt worden, we hebben voor jou altijd een passend lidmaatschap. Je kunt bij Fizi een bedrijfslidmaatschap afsluiten of kiezen voor een zzp-lidmaatschap.

Bedrijfslidmaatschappen:
Met het Basis lidmaatschap kun je als organisatie met maximaal 3 financials lid worden en dit lidmaatschap is vooral geschikt voor kleine organisaties. Het Premium lidmaatschap is ons meest gekozen lidmaatschap en is geschikt voor middelgrote organisaties. In dat geval kun je als organisatie met 6 financials en alle Young Financials lid worden. Met het Executive lidmaatschap kun je als organisatie met een onbeperkt aantal financials lid worden. Dit lidmaatschap raden we aan voor grote organisaties.

zzp-lidmaatschap:
Ben je zzp’er of de enige zorgfinancial in je organisatie en wil je lid worden van Fizi? Kies dan het individueel lidmaatschap. Als je zzp’er bent is de voorwaarde dat je voor meer dan 50% werkzaam bent in of voor een zorginstelling.

Dit lidmaatschap geeft onder andere recht op:

 • Deelname aan bijeenkomsten
 • Onbeperkt toegang tot exclusieve content
 • Ondersteuning bij vakinhoudelijke vraagstukken
 • 1 exemplaar van het vaktijdschrift Fizier
 • 50% korting op het 2-daagse Fizi Jaarevent inclusief lunch & diner (t.w.v. € 765,-). De overnachting is hierbij niet inbegrepen.

Ben je enthousiast over één van de lidmaatschappen? Word dan nu lid!
Wil je eerst met ons kennismaken? Vul dan het interesseformulier in onderaan deze pagina of neem telefonisch contact met ons op via 088 23 43 630.

Leuk dat je lid wilt worden van Fizi! Op deze pagina vind je onze opties voor een lidmaatschap. Je kunt samen met collega’s een bedrijfslidmaatschap nemen of een zzp-lidmaatschap. Twijfel je welk lidmaatschap voor jou het beste is? Neem dan contact met ons op via telefoonummer 088 2343630.

Ja, dat kan zeker! Fizi kent verschillende bedrijfslidmaatschappen. Lees meer over onze lidmaatschappen en ontdek de voordelen. Wil je graag dat we contact met je opnemen over welk bedrijfslidmaatschap passend is voor jouw organisatie? Stuur een mail naar leden@fizizorgfinancials.nl, dan nemen we contact met je op.

Wil je wijzigingen in jouw gegevens (bijvoorbeeld een nieuw e-mailadres) doorgeven? Geef je mutaties dan door via het Fizi ledenportaal.

Heb je geen toegang (meer) tot het Fizi ledenportaal of heb je een vraag daarover? Neem dan contact met ons op.

Ben je Fizi-lid en wil je je lidmaatschap overdragen aan iemand anders binnen jouw organisatie? Dat kan! Geef dit dan door via het inschrijfformulier. Dan zorgen wij dat dit administratief in orde komt.

Een introducé neemt samen met een Fizi-lid deel aan een bijeenkomst. Een niet-lid schrijft zich onafhankelijk in.

Dat kan! Geef dit dan door via het inschrijfformulier. Dan zorgen wij dat dit administratief in orde komt.

De opzegging moet in het lopende jaar vóór 1 december worden gedaan. Als je te laat bent met de opzegging, dan blijf je nog één jaar lid en kun je gebruik maken van alle voordelen.  

Het is belangrijk dat je als partner van Fizi onze missie deelt:
“Wij geloven in betaalbare, toegankelijke zorg waarin onze zorgfinancials het verschil maken. We verbinden, inspireren en dagen elkaar uit. We voelen gezamenlijk een belangrijke verantwoordelijkheid voor een duurzaam Nederlands zorgstelsel.”

Vanuit die overtuiging werkt Fizi graag samen met partners die hun expertise delen of zichtbaar willen zijn binnen de doelgroep van zorgfinancials.

Meer weten? Bekijk onze partnerpakketten.

Er zijn diverse mogelijkheden voor een partnerschap. Neem voor de tarieven contact met ons op of vul het onderstaande formulier in. Afwijkende mogelijkheden zijn bij wijze van uitzondering bespreekbaar.

Het partnerschap loopt altijd van 1 januari tot 1 januari daaropvolgend, waarbij wij streven naar een langdurige samenwerking met partners. 

Nee, dit is niet inbegrepen bij het partnerschap. Partners van Fizi krijgen wel de gelegenheid om additioneel een sponsorpakket af te nemen voor het Fizi Jaarevent.

Ja dat kan! Afhankelijk van het type partnerschap kun je met één of twee vaste medewerkers van je organisatie bijeenkomsten bijwonen. Je moet je wel aanmelden voor onze bijeenkomsten.

Ja, dit is mogelijk maar hangt wel af van het type partnerschap.

Bijeenkomsten

Ja, je vindt al onze bijeenkomsten in de agenda.

Ja, dat is mogelijk door je aan te melden via de knop ‘Aanmelden niet-leden’! Als niet-lid mag je 1x gratis deelnemen aan een bijeenkomst van Fizi, met uitzondering van het Fizi Jaarevent. Wil je vervolgens nog een keer deelnemen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Ja, dat kan, maar niet bij alle bijeenkomsten. Bekijk per bijeenkomst of je een gratis introducé mag meenemen.

Je introducé kan zich zelf aanmelden via de knop ‘Aanmelden niet-leden’ bij de betreffende bijeenkomst. Het is dan belangrijk dat je introducé bij de opmerkingen aangeeft met wie hij/zij meekomt.

Het organiseren van bijeenkomsten op locatie kost geld. Om te voorkomen dat we onnodige kosten maken voor locatie en catering vragen we aan deelnemers om zich tijdig af te melden als dit nodig mocht zijn.

Aan het begin van elk nieuwe jaar maakt Fizi de opbrengsten van no-showfacturen over aan een goed doel.

Een introducé neemt samen met een Fizi-lid deel aan een bijeenkomst. Een niet-lid schrijft zich onafhankelijk in. Lees meer over de voordelen van onze lidmaatschappen.

De algemene voorwaarden voor bijeenkomsten van Fizi kun je hieronder downloaden.

Stuur een e-mail naar bijeenkomsten@fizizorgfinancials.nl. Je komt dan op de wachtlijst. We nemen contact met je op als er een plek vrijkomt.

Je kunt je afmelden door een e-mail te sturen naar bijeenkomsten@fizizorgfinancials.nl. Let op: meld je je binnen 48 uur voor een gratis bijeenkomst af, dan brengen wij een no-show bedrag in rekening.

Het hangt van de spreker af of deze de presentatie beschikbaar stelt. Vaak geven sprekers tijdens de bijeenkomst aan of de presentatie na afloop wordt toegestuurd.

Fizi Academy

De Fizi Academy biedt opleidingen voor zorgfinancials die zijn ontwikkeld door Fizi en partners van Fizi. Deze opleidingen bestaan vaak uit verschillende dagdelen verspreid over een langere periode, waarbij tussentijds het geleerde in de praktijk gebracht kan worden.

Bijeenkomsten van één dag(deel) en webinars vallen onder de reguliere bijeenkomsten van Fizi. Daarnaast organiseren we jaarlijks het tweedaagse Fizi Jaarevent.

Intervisie is een prettige methode om samen met vakgenoten te leren, ervaringen uit te wisselen en niet-inhoudelijke vaardigheden verder te ontwikkelen. Tijdens een bijeenkomst leg je een werkprobleem voor aan een aantal collega’s. Jouw vraagstuk wordt op een gestructureerde manier behandeld. Je krijgt feedback van de andere deelnemers, veelal in de vorm van vragen. Deze vragen leiden tot een diepgaande analyse en dat geeft nieuwe inzichten.

Speciaal voor Young Financials in de zorgsector biedt de Fizi Academy een intervisiereeks. Tijdens deze sessies leer je van elkaar en van de gastsprekers. Intervisie betekent dus jezelf verder ontwikkelen, je netwerk verstevigen en je kennis vergroten.

Rolling forecasting is een dynamische benadering van forecasting waarbij voortdurend nieuwe, actuele gegevens worden toegevoegd om een nauwkeuriger beeld te krijgen van de toekomstige financiële prestaties van een organisatie. Hoe je Rolling forecasting kunt inzetten in je organisatie leer je in het implementatietraject Rolling forecasting van de Fizi Academy.

Jammer dat je niet op alle lesdagen aanwezig kunt zijn. Het programma is zo opgebouwd dat deelname aan alle bijeenkomsten gewenst is. Neem contact met ons op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Heb je als deelnemer een klacht over (een onderdeel van) de Fizi Academy? Laat het ons vooral weten! Mail jouw klacht naar info@fizizorgfinancials.nl. Wij zullen zorgen voor een vlotte afwikkeling en geven je uiterlijk binnen 10 werkdagen een terugkoppeling. Als daarvoor aanleiding is, wordt de klacht doorgeleid naar de klachtencommissie.

Ja, na het afronden van een opleiding van de Fizi Academy ontvang je een certificaat van deelname.