Over ons

Fizi is de beroepsvereniging voor financials in de zorg. Met meer dan 1.000 leden is Fizi toonaangevend voor de beroepsgroep. We verbinden, inspireren en dagen elkaar uit. We voelen gezamenlijk een belangrijke verantwoordelijkheid voor een duurzaam Nederlands zorgstelsel. Zorgfinancials spelen hierbij een belangrijke rol.

Samenwerking

We werken nauw samen met alle relevante zorgpartijen zoals het ministerie van VWS, de NZa, de brancheverenigingen ActiZ, VGN, NVZ en de Nederlandse ggz.  Deze organisaties zetten onze kennis in op beleidsmatig niveau, waarmee de inbreng van Fizi van betekenis is. Leden van Fizi kunnen hieraan bijdragen! Ook werken we samen met NVTZ, NVZD, Intrakoop en Skipr.

Kennisdeling

Fizi deelt kennis door het organiseren van bijeenkomsten als (online) workshops, webinars, events en het tweedaags Fizi Jaarevent. Wij organiseren bijeenkomsten zowel op sectorniveau als sectoroverstijgend. Daarnaast publiceert Fizi in de kennisbank waardevolle content, zoals whitepapers, blogs, rekenmodellen, onderzoeken en geeft Fizi het vaktijdschrift Fizier uit. Op dit moment ontwikkelt Fizi community’s waar peergroups elkaar kunnen ontmoeten voor het delen van specifieke kennis en onderzoeken we de mogelijkheid tot het publiceren van podcasts voor en door zorgfinancials.

Hans Oosterkamp stelt een vraag aan een bezoeker van het Fizi Jaarevent

De weg naar
1.000 leden

De afgelopen jaren is Fizi enorm gegroeid. We vertellen je heel graag meer over de afgelegde route om het ledenaantal van meer dan 1.000 te bereiken.

Fizi sinds 1973

Tot 2017 heette Fizi vereniging HEAD, opgericht in 1973 en in 2000 gefuseerd met de VEA. Door de jaren heen zijn wij uitgegroeid tot een professionele beroepsvereniging van en voor zorgfinancials. Sinds 2021 groeit Fizi sterk door in te spelen op de veranderende en groeiende rol van de zorgfinancial. Door al haar activiteiten neemt Fizi een steeds relevanter en invloedrijke positie in binnen de zorgsector.

Bekijk ook

Bestuur en verenigingsbureau

Ons bestuur wordt gevormd door een dagelijks bestuur en een algemeen bestuur en wordt ondersteund door het verenigingsbureau.

Hoe is Fizi georganiseerd?

De vereniging bestaat uit vier sectoren met elk een eigen sectorbestuur. Fizi deelt kennis zowel per sector als ook sectoroverstijgend.

Strategie en beleid

Bekijk in ons jaarverslag in één oogopslag wat wij als vereniging hebben betekend en lees welke strategische koers we voor 2024 -2027 hebben uitgewerkt.