Zeer succesvol Duurzaamheidscongres Koplopers van de zorg leidt tot actie

Fizi organiseerde op 4 november samen met Rabobank, Intrakoop, NVTZ, NVZD en INNAX het congres over duurzaamheid in de zorg waarbij het doel was om toezichthouders, bestuurders en directies van zorginstellingen bewust te maken van de urgentie om duurzaamheid niet alleen op de strategische agenda te zetten, maar hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Inspirerende sprekers waaronder Cathy van Beek, Diederik Gommers en Michel van Schaik en een discussiepanel met koplopers op het gebied van duurzaamheid wisten de ruim 250 deelnemers wakker te schudden. Langer afwachten met verduurzaming is niet alleen maatschappelijk onverantwoord, maar ook financieel kortzichtig. Immers, de terugverdientijd van investeringen in verduurzaming is nog nooit zo kort geweest als nu. 

Bij de diverse werksessies tijdens het congres lag de nadruk op in actie komen. En dat had het gewenste resultaat! Maar liefst 60 zorginstellingen hebben het verzoek ingediend voor een verdiepingssessie die werd aangeboden door de organiserende partijen. Op zo kort mogelijke termijn zal hier een vervolg aan worden gegeven.

Benieuwd naar dit congres? Bekijk de aftermovie

Het laatste nieuws

BNG verbindt zich aan Fizi

BNG is dé financier voor de publieke sector. We werken iedere dag aan groene en sociale meerwaarde. Bij BNG draait...

Finalisten verkiezing Young Financial 2024 bekend!

In de afgelopen weken zijn er uitvoerig gesprekken gevoerd met alle genomineerden. Inmiddels zijn de drie finalisten van de verkiezing...

Jos Adriaans nieuwe voorzitter sectorbestuur VVT

Mijn naam is Jos Adriaans, ik ben 48 jaar, heb twee zonen en ben getrouwd met Wendy. Ik woon in...