Bijeenkomst

GGZ Event

Laden Bijeenkomsten
  • Deze bijeenkomst is voorbij.

Welke rol pak jij om de performance te verbeteren?

Bijeenkomst informatie

1 maart van 10:00 – 17:00

AAG

Pettelaarpark 130k
Den Bosch, 5216 PV

Sector GGZ

Gratis € 150,- voor niet-leden

De zorgsector staat voor enorme uitdagingen. Er is sprake van een groeiende kwalitatieve zorgvraag gecombineerd met een krappe arbeidsmarkt en steeds krapper wordende overheidsfinanciën. Dit leidt bij zorgorganisaties tot stijgende personeelskosten en kapitaallasten en een toenemende druk op tarieven. De financiële druk is voelbaar en de roep om verbetering in performance is luider dan ooit.

Maar hoe pak je dit aan? Laat je inspireren tijdens het GGZ Event op 1 maart, waar diverse sprekers je op een interactieve reis meenemen door de veranderingen in de zorg. Ontdek jouw rol als financial en leer hoe je deze uitdagingen niet alleen kunt aangaan, maar ook kunt omzetten in kansen voor groei.

We trappen af met 15 jaar aan benchmarkonderzoek dat de noodzaak tot verandering aantoont. Ontdek vervolgens een concrete, inhoudelijke aanpak voor performance verbetering die direct toepasbaar is in jouw organisatie. Tenslotte richten we ons op de ‘zachte’ kant van veranderkunde, waarbij we handvaten bieden om de broodnodige veranderingen binnen jouw organisatie succesvol te implementeren.

Programma

Trends uit 15 jaar benchmarkonderzoek
Bas Peeters & Marvin Hanekamp, Berenschot

De performance in de GGZ-sector staat onder druk. Eén van de draaiknoppen waar bestuurders en financials vaak aan denken om de performance te verbeteren is de omvang van de overhead. Berenschot doet al jaren benchmarkonderzoek naar de aard en omvang van overhead en laten jullie in deze presentatie de trends over de afgelopen 15 jaar zien. Welke ontwikkelingen zien we in de overhead? Zien we met toenemende financiële druk ook een krimp in overhead? Hoe verhoudt de omvang zich tot de toegevoegde waarde die overhead biedt aan de zorg? En welk effect zien we in de krapte op de arbeidsmarkt?

Performance verbetering in een veranderende wereld
Martin van der Waal & Robert Weij, AAG

Duik in de performance van de GGZ-sector. AAG nodigt je enthousiast uit om kennis te maken met onze integrale en pragmatische aanpak van Performance Verbetering. Ontdek de cruciale signalen waar je scherp op moet letten, identificeer de risico’s die je in jouw organisatie mogelijk tegenkomt. Verken de mogelijkheden om de prestaties naar nieuwe hoogten te tillen. Deze intrigerende uitdagingen staan centraal in dit onderdeel en we kijken ernaar uit om je actief hierbij te betrekken.

Wat kun jij bijdragen aan succesvolle verbeteringen binnen de GGZ?
Dick de Groot & Joice Baten

De GGZ-sector staat bol van ontwikkelingen en organisatieverbetertrajecten om het hoofd boven water te houden. De vraag daarbij is: waarom lukt het ene verbeter-/verandertraject wel en strandt het andere traject? Ligt dat aan de inhoud, de methodiek, de aanpak of aan de manier waarop we collega’s en onszelf meenemen in het proces?

Durf een stap te maken en spring mee in het diepe om dit te ontdekken! Ontdek wat maakt dat de één aan andere slaagfactoren denkt dan de ander. En wat doet intermenselijke dynamiek hierin? Dick de Groot en Joice Baten nemen je mee in de veranderwereld en duiken samen met jou onder de waterlijn om dit zelf te verkennen en te ontdekken. Zwemdiploma niet verplicht, wel een open GGZ-mindset! 

TijdstipOnderdeelDoor
09:30 – 10:00Inloop en ontvangst
10:00 – 10:15    Opening
10:15 – 10:45Bevindingen uit Benchmarking            Berenschot
10:45 – 11:30Performance verbeteringAAG
11:30 – 11:45Pauze
11:45 – 12:00Workshopronde 1
12:30 – 13:30Lunch
13:30 – 14.15   Workshopronde 2
14.15 – 15.15Succesvolle verbeteringen binnen de GGZDick de Groot &
Joice Baten
15:15 – 15:30    Afsluiting 
15:30 – 16:30Borrel

Samen creëren we een veerkrachtige toekomst voor de zorgsector. Mis het niet, reserveer jouw plek voor het GGZ Event en laat je leiden naar een succesvolle transformatie!

Bekijk de algemene voorwaarden van onze Fizi bijeenkomsten:
Algemene voorwaarden bijeenkomsten (pdf)

Aankomende bijeenkomsten

Bijeenkomst
Jaarevent

Fizi Jaarevent 2024

  • Lunteren
  • 25 september 09:00 - 26 september 17:30
Regionaal

Actuele ontwikkelingen binnen de sector VVT

  • Dordrecht
  • 10 oktober, tijdstip volgt