Bijeenkomst

GZ Event

Laden Bijeenkomsten

Bijeenkomst informatie

14 maart van 13:00 – 20:00

Performation

Beetslaan 19A
Bilthoven, 3723 DW

Sector GZ

Gratis € 150,- voor niet-leden

De uitdaging ligt er: samen werken aan toekomstbestendige gehandicaptenzorg! Het is een verandering die ons bezighoudt en die vraagt om een echte transitie. Van anders doen, naar anders denken. Of is een transformatie van het bestaande ook al voldoende? De vijf kanslijnen geven wel een richting, maar waar begin je…?

Het GZ Event 2024 staat in het teken van de veranderingen die de sector in gang moet zetten om toekomstbestendige gehandicaptenzorg te kunnen (blijven) leveren. Fizi nodigt jou uit om hierover mee te denken en te kijken wat jouw bijdrage als financial hierin kan zijn!

Programma

Het event start met een plenaire bijeenkomst. We praten met VGN (Mark van IJzendoorn en Marion van den Hurk) en zorgkantoor Zilveren Kruis (Yvonne Stalenhoef) over de vijf kanslijnen. Waarom is transitie nodig en welke kansen voor verandering liggen er? Welke kanslijnen hebben gz-organisaties al opgepakt en hoever zijn ze daarmee? Ook doen we inspiratie op uit de mooie voorbeelden die er al zijn en gaan we in gesprek over de rol die je als financial hierin kunt pakken. Deze bijeenkomst zet je aan het denken en geeft je vragen mee die je ook in je organisatie kunt gaan stellen.

Daarna kies je in twee rondes voor twee van de drie workshops.

Workshops

Workshop 1: Hoe breng je als financial verandering ter sprake?
Als zorgfinancial raak je soms moegestreden om de wisselende gesprekspartners mee te krijgen in een verandering. Overtuigen vanuit de inhoud loopt spaak, en wat nu? Verdiep je in gesprekstechnieken als belangrijke softskill voor de zorgfinancial. Joice Baten en Belinda van Nifterik geven je praktische tips en laten je hiermee oefenen, zodat je met concrete handvatten naar huis gaat.

Workshop 2: Bekostiging in de toekomst
Denk mee over de veranderingen die nodig en wenselijk zijn in de toekomstige bekostiging van gehandicaptenzorg, die passen bij de opdracht die we hebben. Op welke wijze kun je de kanslijnen vertalen naar financiële doelstellingen of taakstellingen in de meerjarenbegroting? Hoe zou je dat moeten doen? Waar loop je tegenaan?

Workshop 3: Hoe krijg je een transitie of transformatie op gang?
We staan als sector voor een grote transformatie en dit vraagt om een stapsgewijze aanpak en een zorgvuldig geregisseerd proces. Want het gaat over diepgaande veranderingen in structuur, cultuur, bedrijfsprocessen en strategieën van een organisatie. Tijdens deze workshop bespreken we hoe de transformatie in jouw organisatie een rol speelt. Vanuit de theorie geeft Edwin een aantal handvatten hoe je een dergelijk veranderproces kunt aanpakken. Vervolgens gaan we aan de hand van een aantal stellingen met elkaar in gesprek over wat van jou als financial wordt verwacht en hoe je met jouw expertise kunt bijdragen aan het succes van de transformatie.

We sluiten de middag af met een gezellig diner waarbij we met elkaar kunnen napraten en ideeën uitwisselen.

TijdOnderdeelZaal
13:00Inloop met koffie/thee 
13:30Welkom en openingPlenaire zaal
13:45Plenaire sessiePlenaire zaal
14:30Introductie workshopsPlenaire zaal
14:40Pauze (koffie/thee) 
15:00Workshopronde 11. Plenaire zaal
2. Bijruimte 1
3. Bijruimte 2
16:00Korte break en wissel workshops 
16:15Workshopronde 21. Plenaire zaal
2. Bijruimte 1
3. Bijruimte 2
17:15Korte break en terug naar plenaire zaal 
17:30Terugkoppeling workshops en afsluiting eventPlenaire zaal
17:45
19:30
Diner 

Bekijk de algemene voorwaarden van onze Fizi bijeenkomsten:
Algemene voorwaarden bijeenkomsten (pdf)

Aankomende bijeenkomsten

Bijeenkomst

Extra introductiebijeenkomst Rolling forecasting

  • Bilthoven
  • 8 maart van 12:00 - 15:45
Bijeenkomst

Bijeenkomst over ChatGPT & AI

  • Bilthoven
  • 19 maart van 13:00 - 17:00
Webinar

Introductiewebinar implementatietraject Rolling forecasting

  • Online (Teams)
  • 21 maart van 16:00 - 17:00