Whitepaper

Ziekenhuisbesturing met integrale bedrijfsvoering

Om de zorg toegankelijk te houden, is zij volop in beweging. Om te sturen op het integraal zorgakkoord (IZA) en de juiste zorg op de juiste plek (JZOJP) voldoet de oude manier van bedrijfsvoering niet meer. Immers, de verplaatsing van zorg van de 2e naar de 1ste lijn of van de academie naar de periferie, vraagt om een verschuiving van budgetten en capaciteiten zodat het nieuwe zorgportfolio ook kan beschikken over de capaciteiten en het bijbehorend personeel. Met als gevolg een goede toegankelijkheid voor de patiënten. Ook het anders inrichten van de zorg door e-health toe te passen, heeft een verschuiving van capaciteitsinzet en bijbehorende formatie tot gevolg. Ook hiervoor geldt dat het, of je nu werkt met een begroting of een rolling forecast, onvoldoende is om de verschuivingen in de toekomst te ondersteunen.

Integrale bedrijfsvoering helpt bij deze verandering. Door de strategische doelen (volgend uit het IZA) te vertalen naar beleidsrijke productieafspraken en de daarvoor benodigde capaciteiten en formatie, kan het vacuüm dat iedere verandering met zich mee brengt zo klein mogelijk worden gehouden en de benodigde schakeltijd van het ziekenhuis verkleind.

Daarom is een groeiende groep ziekenhuizen bezig met integrale bedrijfsvoering en delen we in dit whitepaper praktische ervaringen.

Dit whitepaper is tot stand gekomen in samenwerking met Performation.

Benieuwd? Download het whitepaper

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.

Bekijk ook

Zorgfinancials & AI

Dit whitepaper biedt een helder stappenplan voor een succesvolle AI-integratie in jouw zorgorganisatie.
Whitepaper

Van euro’s naar uren & betere zorg

In het whitepaper Van euro’s naar uren & betere zorg lees je hoe je als financial je rol kunt pakken.
Whitepaper

Rolling forecasting voor de zorgsector

In dit whitepaper staan we stil bij de potentiële meerwaarde van Rolling forecasting voor de zorg.
Whitepaper