Bijeenkomst

Extra introductiebijeenkomst Rolling forecasting

Laden Bijeenkomsten

Bijeenkomst informatie

8 maart van 12:00 – 15:45

Performation

Beetslaan 19A
Bilthoven, 3723 DW

Sectoroverstijgend

Gratis Voor zowel Fizi-leden als niet-leden

De eerste introductiebijeenkomst over Rolling forecasting is volgeboekt! Daarom hebben we een extra introductiebijeenkomst toegevoegd.

Inhoud introductiebijeenkomst

Anderhalf jaar geleden kwam het onderwerp Rolling forecasting goed op de agenda bij Fizi door een enorme vraag van zorgfinancials uit alle sectoren. Fizi schreef in samenwerking met Verstegen accountants en adviseurs een whitepaper en organiseerde aansluitend een tweetal bijeenkomsten waarin de verdieping werd besproken tijdens een informatieve middag. Deze bijeenkomst werd zeer goed gewaardeerd door de deelnemers. Nog steeds is dit een actueel thema.

Daarom organiseert Fizi in samenwerking met Verstegen accountants en adviseurs opnieuw een informatieve bijeenkomst over het implementeren van Rolling forecasting binnen zorgorganisaties. Met een afwisselend programma wordt vanuit verschillende perspectieven besproken wat Rolling forecasting jou oplevert, hoe je het kunt implementeren en waarmee je rekening moet houden. 

Deze bijeenkomsten zijn gratis voor leden en niet-leden. Het tijdstip en de locatie volgen binnenkort. Het programma is hetzelfde als die van de eerste introductiebijeenkomst.

Implementatietraject Rolling forecasting

Om zorgorganisaties te ondersteunen bij het loslaten van het traditionele denken over begroten en op een doordachte wijze de stap te maken naar Rolling forecasting, ontwikkelden Fizi en Verstegen Accountants begin 2023 het implementatietraject Rolling forecasting. Aan dit traject doen op dit moment 20 zorginstellingen mee, verdeeld over drie groepen. De reacties van de deelnemers zijn erg positief omdat ze pragmatische begeleiding krijgen bij de implementatie van Rolling forecasting binnen hun instelling. 

Gezien de enorme interesse zullen in het tweede kwartaal van 2024 weer nieuwe groepen van start gaan. 

TijdOnderdeelSpreker
11.30Inloop koffie/thee
12.00Lunch
12.40Opening dagvoorzitterJan de Groot
Verstegen
12.50Introductie host locatie
13.00Vervolg implementatietraject Rolling forecasting
Fizi ontwikkelde en publiceerde samen met Verstegen accountants en adviseurs in 2022 het whitepaper ‘Rolling forecasting voor de zorgsector, een praktische uitwerking’. De interesse voor dit onderwerp bleek groot, dus werden enkele bijeenkomsten georganiseerd. Medio 2023 startten drie groepen met een implementatietraject Rolling forecasting. Aan elke groep nemen ongeveer 10 zorgorganisaties deel. Deze groepen zijn momenteel ongeveer op de helft van het implementatietraject. Er blijkt belangstelling voor het opstarten van nieuwe implementatietrajecten. Daarom nemen Jos en Frans jullie mee in de opzet van de implementatietrajecten en de ervaringen tot dusver. Ook geven zij uitleg over mogelijkheden voor een vervolg.
Jos Mennes & Frans van der Plaat
Verstegen
13.40Best practice van Neynsel
Twee jaar geleden maakte Van Neynsel de stap naar de Rolling Forecast en nam afscheid van de begroting en jaarplannen. Jeroen neemt de Fizi-leden graag mee in het pad dat hij met zijn team heeft bewandeld om dit tot een succes te brengen. Ook de knelpunten komen daarin aan bod. 
Jeroen van Bommel
van Neynsel
14.40Welke veranderingen brengt Rolling forecasting teweeg?
Het invoeren van Rolling forecasting is een impactrijke verandering. Een verandering die brede betrokkenheid, participatie en eigenaarschap in de organisatie vraagt. Hoe creëer je dit verandervermogen? Welke obstakels kom je tegen in de praktijk? Wat is de rol van de financial hierin en waar eindigt deze? Dit zijn essentiële vragen die beantwoord moeten worden voor een succesvolle en gedragen implementatie.
Edwin Schippers Turner
15.40Afsluiting door dagvoorzitterJan de Groot
Verstegen

Bekijk de algemene voorwaarden van onze Fizi bijeenkomsten:
Algemene voorwaarden bijeenkomsten (pdf)

Aankomende bijeenkomsten

Bijeenkomst

GZ Event

  • Bilthoven
  • 14 maart van 13:00 - 20:00
Bijeenkomst

Bijeenkomst over ChatGPT & AI

  • Bilthoven
  • 19 maart van 13:00 - 17:00
Webinar

Introductiewebinar implementatietraject Rolling forecasting

  • Online (Teams)
  • 21 maart van 16:00 - 17:00