Bijeenkomst

Introductiebijeenkomst Rolling forecasting (volgeboekt)

Laden Bijeenkomsten
  • Deze bijeenkomst is voorbij.

Bijeenkomst informatie

29 februari van 10:00 – 13:00

Alterim

Leusderend 18
Leusden, 3832 RC

Sectoroverstijgend

Gratis Voor zowel Fizi-leden als niet-leden

Deze bijeenkomst is volgeboekt!
Op 8 maart organiseren we een extra introductiebijeenkomst over Rolling forecasting. Heb je interesse? Meld je direct aan!

Inhoud introductiebijeenkomst

Anderhalf jaar geleden kwam het onderwerp Rolling forecasting goed op de agenda bij Fizi door een enorme vraag van zorgfinancials uit alle sectoren. Fizi schreef in samenwerking met Verstegen accountants en adviseurs een whitepaper en organiseerde aansluitend een tweetal bijeenkomsten waarin de verdieping werd besproken tijdens een informatieve middag. Deze bijeenkomst werd zeer goed gewaardeerd door de deelnemers. Nog steeds is dit een actueel thema.

Daarom organiseert Fizi in samenwerking met Verstegen accountants en adviseurs opnieuw een informatieve bijeenkomst over het implementeren van Rolling forecasting binnen zorgorganisaties. Tijdens een ochtendvullend en afwisselend programma wordt vanuit verschillende perspectieven besproken wat Rolling forecasting jou oplevert, hoe je het kunt implementeren en waarmee je rekening moet houden. 

Deze bijeenkomsten zijn gratis voor leden en niet-leden.

Implementatietraject Rolling forecasting

Om zorgorganisaties te ondersteunen bij het loslaten van het traditionele denken over begroten en op een doordachte wijze de stap te maken naar Rolling forecasting, ontwikkelden Fizi en Verstegen Accountants begin 2023 het implementatietraject Rolling forecasting. Aan dit traject doen op dit moment 20 zorginstellingen mee, verdeeld over drie groepen. De reacties van de deelnemers zijn erg positief omdat ze pragmatische begeleiding krijgen bij de implementatie van Rolling forecasting binnen hun instelling. 

Gezien de enorme interesse zullen in het tweede kwartaal van 2024 weer nieuwe groepen van start gaan. 

TijdOnderdeelSpreker
09.30 Inloop koffie/thee
10.00 Opening dagvoorzitterJan de Groot
Verstegen
10.10 Introductie AlterimArthur Torn
10.20Vervolg implementatietraject Rolling forecasting
Fizi ontwikkelde en publiceerde samen met Verstegen accountants en adviseurs in 2022 het whitepaper ‘Rolling forecasting voor de zorgsector, een praktische uitwerking’. De interesse voor dit onderwerp bleek groot, dus werden enkele bijeenkomsten georganiseerd. Medio 2023 startten drie groepen met een implementatietraject Rolling forecasting. Aan elke groep nemen ongeveer 10 zorgorganisaties deel. Deze groepen zijn momenteel ongeveer op de helft van het implementatietraject. Er blijkt belangstelling voor het opstarten van nieuwe implementatietrajecten. Daarom nemen Jos en Frans jullie mee in de opzet van de implementatietrajecten en de ervaringen tot dusver. Ook geven zij uitleg over mogelijkheden voor een vervolg.
Jos Mennes & Frans van der Plaat
Verstegen
11.00Best practice van Neynsel
Twee jaar geleden maakte Van Neynsel de stap naar de Rolling Forecast en nam afscheid van de begroting en jaarplannen. Jeroen neemt de Fizi-leden graag mee in het pad dat hij met zijn team heeft bewandeld om dit tot een succes te brengen. Ook de knelpunten komen daarin aan bod.
Jeroen van Bommel
van Neynsel
12.00Welke veranderingen brengt Rolling forecasting teweeg?
Het invoeren van Rolling forecasting is een impactrijke verandering. Een verandering die brede betrokkenheid, participatie en eigenaarschap in de organisatie vraagt. Hoe creëer je dit verandervermogen? Welke obstakels kom je tegen in de praktijk? Wat is de rol van de financial hierin en waar eindigt deze? Dit zijn essentiële vragen die beantwoord moeten worden voor een succesvolle en gedragen implementatie.
Edwin Schippers Turner
12.55Afsluiting door dagvoorzitterJan de Groot
Verstegen
13.00Lunch

Bekijk de algemene voorwaarden van onze Fizi bijeenkomsten:
Algemene voorwaarden bijeenkomsten (pdf)

Aankomende bijeenkomsten

Bijeenkomst

Extra introductiebijeenkomst Rolling forecasting

  • Bilthoven
  • 8 maart van 12:00 - 15:45
Bijeenkomst

GZ Event

  • Bilthoven
  • 14 maart van 13:00 - 20:00
Bijeenkomst

Bijeenkomst over ChatGPT & AI

  • Bilthoven
  • 19 maart van 13:00 - 17:00