Marika Roodzant nieuw lid dagelijks bestuur Fizi

Graag stellen we je voor aan Marika Roodzant, nieuw lid van het dagelijks bestuur van Fizi met portefeuille financiën. Zij is tijdens de algemene ledenvergadering van 6 juni jl. benoemd. Hieronder vertelt Marika uitgebreid over zichzelf en haar beweegreden om te solliciteren op de functie.

“Impact maken vanuit vertrouwen, verbinding en gelijkwaardigheid.”

Dit zijn voor mij de thema’s en waarden waar ik voor sta en dagelijks probeer voor te leven en betekenis te geven. Niet vreemd dat ik daarom heb gesolliciteerd naar de vacature voor het dagelijks bestuur van Fizi! Want de afgelopen jaren ervaar ik dat de inbreng van Fizi steeds meer van betekenis is en dat de vereniging een invloedrijke positie heeft opgebouwd door zich nog actiever in te zetten op kennisdeling en ontwikkeling voor financials in de zorg.

Even iets over mijzelf. Ik ben opgeleid als financial in de zorg. Ooit gestart in de ggz verslavingszorg en daarna 27 jaar actief geweest in de gehandicaptenzorg. Sinds vorig jaar heb ik de overstap naar de VVT-sector gemaakt en werk ik met veel plezier als directeur Bedrijfsvoering bij Warande, een mooie waarden gedreven organisatie. Vanuit mijn financiële achtergrond ben ik mij steeds breder gaan oriënteren en inmiddels verantwoordelijk voor de portefeuilles financiën, zorgcontrolcyclus, HR, kwaliteit, vastgoed, facilitair, inkoop en ICT. Ik heb mijn master Bedrijfskunde gehaald aan de EUR, afgestudeerd op leiderschap. Daarna heb ik de Topclass voor Zorgbestuur gevolgd. Een leven lang leren en ontwikkelen!

Ik ben altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter de cijfers. Belangrijke thema’s zijn hoe we veel meer sectoroverstijgend kunnen samenwerken en financieren en hoe we de zorg en begeleiding zo eenvoudig mogelijk kunnen organiseren. Dit gaat gepaard met digitalisering, automatisering, informatisering en robotisering. Het werkplezier staat voorop, dus laten we de administratieve taken zo makkelijk mogelijk maken. Ik kijk ernaar uit om te kunnen bijdragen aan de ambities van Fizi, om vervolgstappen te maken naar hoe zorgfinancials het verschil kunnen maken, met meer impact en invloed om de zorg voor nu en in de toekomst betaalbaar en goed te houden. Want werken in de zorg geeft betekenis, voldoening en is gewoon prachtig om te doen!

Het laatste nieuws

Jos Adriaans nieuwe voorzitter sectorbestuur VVT

Mijn naam is Jos Adriaans, ik ben 48 jaar, heb twee zonen en ben getrouwd met Wendy. Ik woon in...

NIVE Instituut voor controlling nieuwe partner van Fizi

Het vakgebied van controlling is continu in beweging. Dat vraagt van de controller om mee te bewegen in deze ontwikkeling....

Zanders is nieuwe partner van Fizi

Zanders is erg verheugd om kennispartner van Fizi te zijn geworden. Bij Zanders zien we de wereld om ons heen...